фото: Cancillería del Ecuador, УикипедияВисши служители на администрацията на САЩ по

...
фото: Cancillería del Ecuador, УикипедияВисши служители на администрацията на САЩ по
Коментари Харесай

Yahoo News: ЦРУ и администрацията на Тръмп са обсъждали убийството на Асанж

фото: Cancillería del Ecuador, Уикипедия

Висши чиновници на администрацията на Съединени американски щати по времето на Тръмп и чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ обсъждали през 2017 година опцията за похищение и ликвидиране на създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж. Това твърди Yahoo News, като се базира на някогашни чиновници на администрацията и контраразузнаването на Съединени американски щати, съобщи " Сега ".

По това време Асандж от пет години живее изолирано на територията на еквадорското посолство в Лондон. Според източниците на изданието разискването се е провело " на най-високо равнище " в администрацията на тогавашния президент Доналд Тръмп. Тези проекти са били част от акция против WikiLeaks, в която Централно разузнавателно управление на САЩ се стреми да разшири наблюдението над чиновниците на организацията, да сее раздори сред тях и да открадне техните електронни устройства, оповестява порталът.

Според Yahoo News това внимание от страна на разследващата работа е провокирано от публикуването на поредност от материали на WikiLeaks за Централно разузнавателно управление на САЩ под кода Vault 7. Централно разузнавателно управление на САЩ дефинира плана като най-голямото приключване на поверителни разследващи данни. Според Yahoo News заради приключването Майк Помпео, който тогава оглавява Централно разузнавателно управление на САЩ, се " стремял да отмъсти " на Асандж и WikiLeaks и обществено назовава организацията му " неправителствена враждебна разследваща работа ". Това дава опция на чиновниците на разузнаването да подхващат по-агресивни дейности против WikiLeaks. Според портала няколко месеца те подслушвали и проследявали чиновниците на организацията.

Повече в

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР